Mitt Romney ser ut til å vinne republikanernes nominasjonsvalg i Florida med klar margin.

En meningsmåling utført av Ipsos dagen før nominasjonsvalget, viser at Romneys forsprang til rivalen Newt Gingrich har økt de siste dagene.

Den tidligere Massachusetts-guvernøren har nå en oppslutning på 43 prosent blant dem som sier at de trolig vil avgi stemme.

Gingrich må nøye seg med 28 prosent, og avstanden mellom de to har økt fra 8 til 15 prosentpoeng siden fredag.

12 prosent av de spurte sier at de vil stemme på Rick Santorum, en tilbakegang på 4 prosentpoeng siden søndag.

5 prosent holder en knapp på Ron Paul, en tilbakegang på 1 prosentpoeng siden søndag.

En stadig mer seierssikker Mitt Romney latterliggjorde mandag Gingrich og kalte rivalens verbale angrep for «triste» og «smertefullt avslørende».

Gingrich har forsøkt å tegne et bilde av Romney som venn av de rike, og han har også forsøkt å stemple motstanderen som liberal.

– Når det gjelder de store filosofiske spørsmål, er han i praksis liberal og jeg er konservativ. Det er dette kampen kommer til å stå om, sa Gingrich i et intervju med CBS mandag morgen.

– Man må bare riste på hodet av slikt, lød svaret fra Romney.

Les også:

Romney øker ledelsen i Florida


<b>Romney offentliggjorde skatteopplysninger</b>

<b>Romney: - Bedre å bygge boliger enn månebase</b>
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.