Flyttingen av Luftfartstilsynet fra Oslo til Bodø har gått tregt og problemer med å få nok kvalifiserte søkere har vært et gjennomgangstema i lang tid. Da Otto Lagarhus overtok lederstolen i Luftfartstilsynet gjorde han endringer i kravene til søkerne og nå gir det resultater som lar seg høre.

Luftfartstilsynet skal ha flyttet fra Oslo til Bodø innen 1. januar 2007.
Luftfartstilsynet skal ha flyttet fra Oslo til Bodø innen 1. januar 2007. (Foto: Henrik D. Meyer)
Les også: Flust med søkere til Luftfartstilsynet

Plutselig er det omstridte tilsynet blitt populært. Ifølge Avisa Nordland har hele 965 personer søkt på 15 ledige stillinger i Luftfartstilsynet.

Får skryt
Som følge av søknadsflommen opplever den nye og midlertidige luftfartsdirektøren noe forgjengeren ikke fikk med seg; skryt fra nord-norske politikere.

- Begrepet ledelse har fått en ny dimensjon etter at Lagarhus tok over i Luftfartstilsynet, om vi sammenligner gammel og ny ledelse. I tillegg tyder alt på at det også er kommet på plass en dyktig lokal ledelse i Bodø, og det er ekstra gledelig, sier Ivar Kristiansen til Avisa Nordland. Han er stortingsrepresentant for Høyre fra Bodø.

- Otto Lagarhus har snudd opp ned på Luftfartstilsynet etter at han ble ansatt. Nå er det entusiasmen som rår, og vi opplever en helt annen interesse for jobbene i Bodø enn tidligere, sier Bodø-ordfører Odd-Tore Fygle ifølge avisen.

- Jeg har aldri tvilt på at Bodø er rette stedet, men dette var gledelig, sier Fygle.

Fornøyd departement
Også i Samferdselsdepartementet er det begeistring å spore med det foreløpige resultatet av at samferdselsministeren byttet ut luftfartsdirektøren.

Samferdselsminister Torild Skogsholm utnevnte Otto Lagarhus som midlertidig luftfartsdirektør i januar i år.
Samferdselsminister Torild Skogsholm utnevnte Otto Lagarhus som midlertidig luftfartsdirektør i januar i år. (Foto: Henrik D. Meyer)
- Luftfartstilsynets nye direktør Otto Lagarhus har flere ganger snakket om å skape et sug til Bodø og jobber i Luftfartstilsynet. Interessen fra 965 søkere til 15 stillinger viser at Lagarhus har hatt rett, sier statssekretær Arnfinn Ellingsen til Avisa Nordland.

Ellingsen er overbevist om at det finnes et stort antall vel kvalifiserte kandidater blant de mange søkerne, og er glad for dette positive signalet for gjennomføringen av flyttingen Stortinget har vedtatt.

- Nå tyder jo mye på at dette er iferd med å bli kongerikets mest populære arbeidsplasser, og det er jo utrolig moro, sier Ellingsen.

Se også:Samleside om flyttingen av Luftfartstilsynet(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.