Det russiske oljeselskapet Rosneft har trukket seg fra en rekke kontrakter med norske oljeservice-selskap.

Flere norske selskap bekrefter at Rosneft har brutt kontraktene, blant dem Siem Offshore, Rem Offshore og Viking Supply, skriver Barents Observer.

De norske oljeservice-selskapene har samarbeidet tett med Rosneft i Karahavet det siste året, men nå får de ikke lenger være med.

Direktør Terje Sørensen i Siem Offshore bekrefter at det er slutt på samarbeidet med Rosneft.

Siem Offshore var sentrale i boringen av University-1 brønnen, det første borehullet til de to samarbeidspartnerne Rosneft og ExxonMobile i Karahavet.

Isfront

Viking Supply hadde også en viktig rolle i denne operasjonen, der hundrevis av norske oljearbeidere har deltatt.

Rosnefts beslutning om å bryte samarbeidet med de norske selskapene kommer som følge av isfronten som nå eksisterer mellom Moskva, USA og EU, samt de vestlige sanksjonene som er innført mot russisk oljeindustrien i protest mot Russlands rolle i Ukraina.

North Atlantic Drilling, som er et datterselskap av norske Seadrill, står også i fare for å miste en milliardkontrakt med Rosneft, skriver Barents Observer.

North Atlantic Drilling bekreftet nylig at undertegningen av en kontrakt med Rosneft, til en verdi av rundt 7 milliarder kroner, er utsatt med et halvt år.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Russland risikerer oljesmurt resesjon– En ny verden for OPEC


Frykter oljepriskollaps