Swix Sport var nominert for en skistav for langrennsracing som bedriften selv kaller den største innovasjonen siden bambusstaven.

Rottefella var nominert for en telemarkbinding som setter ny standard for sporten.

Krakken Tassen er utviklet av industridesigner Ole Petter Wullum, etter at forhandleren Interia etterlyste norske kvalitetsmøbler for barn.

Og K8 Industridesign utviklet en hel produktserie av bårer - Less - som sikrer bedre overlevelse for pasientene og samtidig letter arbeidet for redningspersonell.

Disse fire produktene konkurrerte om Hedersprisen for God Design, og det ble telemarkbindingen fra Rottefella som til slutt trakk det lengste strået da prisen ble delt ut på Designdagen på DogA Norsk Design- og Arkitektursenter torsdag ettermiddag.

- Et generasjonsskifte
Den høythengende prisen er den eneste norske designprisen som deles ut til bedrift og designer i fellesskap.

Produktene fra Swix Sport, Rottefella og Less representerer et generasjonsskifte innen sine respektive bransjer. Også utviklerne bak krakken Tassen viser en konseptuell tankegang man ikke er bortskjemt med når det gjelder barnemøbler, mener administrerende direktør Jan R. Stavik i Norsk Designråd.

Juryen mener at Rottefella med disse bindingene bringer telemarksporten et langt steg videre, med helt nye funksjoner og et nytt formspråk.

- Det var mange sterke kandidater, så dette var kjempemoro, sier produktsjef Even Wøllo i Rottefella.

Måtte sjokkere
- Det er viktig for Rottefella med en slik utmerkelse, sier administrerende direktør Ulf Bjerknes til dn.no

- Telemarksporten har dabbet litt av, så hvis vi skulle satse, så måtte vi satse steinhardt. Vi måtte være banebrytende, overraske og sjokkere. Vi måtte lage noe helt nytt, legger han til.

Han peker på at bindingen NTN (New Telemark Norm) er mottatt med begeistring blant telemarksentusiaster over hele verden.

Den er kraftigere enn tradisjonelle bindinger og gir utøveren bedre kontroll over skiene. I tillegg har den nye funskjoner, blant annet integrert skibrems, gå-funksjon og et unikt innfeste mellom støvel og binding. Bindingen passer perfekt både for nybegynnere og veldig gode skikjørere.

Produktet kommer ut i butikkene til høsten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.