I sommer ble Amer Sport frifunnet for beskyldninger om produktkopiering, brudd på immaterielle rettigheter og marekdsføringsloven i forbindelse med lanseringen av skibindingen Pro link.

Rottefella hadde saksøkt konkurrenten etter at det den hadde laget et sysrem som gjør det mulig å bruke skisko fra Salomon og Atomic i Rottefella-bindinger samt å bruke sko med samme såler til bindinger fra både Rottefella og Pro Link.

Rottefella tapte saken og fikks samtidig to patenter underkjent.

Fredag skriver Rottefella i en pressemelding at selskapet anker dommen. Ankefristen går ut i neste uke.

- Vi er både svært skuffet over, og dypt uenig, i tingrettens konklusjon. Spesielt mener vi det er feil å ugyldiggjøre patentene. Ett av de aktuelle patentene er allerede anerkjent av en rekke patentmyndigheter internasjonalt, og dermed beskyttet også utenfor Norge, sier Christer Johnsen, administrerende direktør i Rottefella i meldingen.

Rottefella ber derfor lagmannsretten vurdere saken.

- Fordi dette også er en prinsipielt svært viktig sak for oss, anker vi til lagmannsretten, forklarer Johnsen.

I januar i år lanserte lanserte Salomon og Atomic bindingssystemet som ble gjenstand for rettssaken.

«Med denne innovasjonen er det ingen tvil om at Salomon og Atomic ønsker å gjøre hverdagen enklere for mange norske sportsbutikker. Norske forbrukere vil nå få muligheten til å velge, siden Prolink er kompatibelt med det andre bindingssystemet på markedet.», skrev markedssjef Fredrik Mandt i Amer Sport i en pressemelding da produktet ble lansert.

Hovedkonkurrenter

Rottefella er hovedkonkurrentene til Salomon og Atomic på langrennsbindinger, og det tok ikke lang tid før reaksjonen på nylanseringen kom. 

«Rottefella mener produktet urettmessig kopierer Rottefella og bryter markedsføringsloven. Det er både egenskaper ved produktet, og hvordan produktet er presentert til markedet, som danner grunnlaget for Rottefellas standpunkt. Rottefella vil derfor ta rettslige skritt mot Amer Sports» , skrev selskapet like etter i en pressemelding.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:
Uvenn med Facebook magasinetPlus

Den 28-år gamle jusstudenten saksøkte Facebook. Og vant.