Indeksene endte såvidt i rødt før USA-børsene tok helg.

Tall fra Det amerikanske arbeidsdepartementet fredag viste at lønnsveksten i USA, representert ved kostnadsindeksen for arbeidskraften (ECI) var lavere enn ventet, ifølge Bloomberg News.

Kostnadsindeksen for arbeidskraften (ECI) steg 0,2 prosent i andre kvartal 2015, mot ventet økning på 0,6 prosent.

Dataserien for ECI går tilbake til 1982 og dette er den laveste kvartalsveksten som noensinne har blitt registrert, skriver DNB Markets.

DNB Markets' vurdering er at de skuffende tallene øker usikkerheten rundt hvorvidt Fed vil heve styringsrenten i år.

Fordelt på næringer var det særlig industrien som skuffet, men også tjenestesektoren trakk ned.

«Det at det særlig er industrien som bremser, kan tyde på at den sterke dollaren, kombinert med at oljeprisen også rammer oljesektoren i USA og holder det nominelle bildet mer tilbake enn tidligere lagt til grunn», skriver økonom Ole André Kjennerud i DNB Markets som understreker at det er for tidlig å konkludere basert på ett tall.

Flere resultater

Ellers var fokus rettet mot selskapers resultater fredag. Blant selskapene som har lagt frem kvartalsrapporter er ExxonMobil, Chevron, RCCL og Diana Shipping.

- Det handler om inntjening, revisjoner i estimater og potensielle inntekter. Makrobekymringer, renteheving fra Federal Reserve eller svak utvikling i Kina synes ikke å holde aksjemarkedene tilbake betydelig, sier strateg Frances Hudson ved Standard Life Investments til Bloomberg News.

Exxon Mobil Corporation falt etter at selskapet rapporterte en lavere eps enn ventet for andre kvartal og samtidig reduserte programmet for tilbakekjøp av aksjer.

Chevron fikk et resultat per aksje på 0,30 dollar i andre kvartal 2015, og tar nedskrivninger på nedskrivninger på 1,96 milliarder dollar andre kostnader på rundt 670 millioner dollar knyttet til prosjektsuspenderinger og negative skatteeffekter, som skyldes nedjusteringer av selskapets langsiktige oljeprisestimat. Aksjen faller 1,2 prosent.

Carnival steg etter at Royal Caribbean Cruise Lines la frem et justert resultat per aksje på 0,84 dollar i andre kvartal 2015, mot Bloomberg News estimat på 0,73 dollar per aksje.

RCCL oppjusterte også guidingen for helåret og melder om god booking og prisutvikling ut 2015 inn i første kvartal 2016.

Slik endte nøkkelindeksene i USA fredag:

Dow Jones - ned 0,29 prosent til 17.695 poeng.

Nasdaq Composite - ned 0,02 prosent til 5.128 poeng.

S&P 500 - ned 0,22 prosent til 2.104 poeng.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.