Mediemogulen Rupert Murdochs selskap 21st Century Fox har trukket sitt bud på selskapet Time Warner.

Det fremgår av en artikkel fra Wall Street Journal tirsdag kveld.

Konsernsjef Rupert Murdoch i 21st Century Fox sier at Time Warners uvillighet til å samarbeide og en markant nedgang i aksjekursen til Fox har gjort et potensielt kjøp lite attraktivt for aksjonærene.

En person med kjennskap til Foxs strategi skal ha gjort klart at selskapet ønsker å fokusere på egne strategiske vekstplaner. De har allerede økt antall kanaler med blant annet Fox Sports 1 som sikter på å konkurrere med ESPN når det gjelder sport.

Analytikerne var positive til Murdochs beslutning.

- Jeg tror dette er en ny og bedre Rupert Murduch, som har en strategisk visjon, men er mer på linje med interessene til aksjonærene og er villig til å utøve prisdisiplin, sier analytiker David Bank i RBC Capital til WSJ.

Bank legger til at dersom Fox hadde økt budet ville selskapet måttet utstede flere aksjer, noe som ville skadet aksjekursen ytterligere.

Ledelsen og styret i Time Warner har vært negative til Fox' framstøt som ble kjent i midten av juli. Beslutningen om å trekke budet på 80 milliarder dollar kom likevel som en overraskelse, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Hadde oppkjøpet hadde funnet sted, ville sammenslåingen av selskapene resultert i et av verdens største mediekonglomerater.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.