Seadrills tilbud på en milliard aksjer i John Fredriksens nye selskap, North Atlantic Drilling (NADL), er nå dekket.

Det opplyses i en melding tirsdag ettermiddag.

Lover høye utbytter
Mandag kom meldingen om at Seadrill ville skille ut riggdriften i værharde områder ved å etablere et eget selskap for seks dypvannsrigger med kontrakt i Nordsjø-området.

Og investorene sto klare - på bare timer strømmet de etter Fredriksens "nye pengemaskin". Selskapet varslet tidlig at målet er at utbytte fra selskapet minimum skal være på 7 prosent årlig, noe som trolig har bidratt til å sette fart på investorene.

I morges ble det klart at Seadrill ville utstede en milliard aksjer i North Atlantic Drilling til 1,7 dollar aksjen. Fristen for å tegne seg var opprinnelig i morgen, onsdag klokken 12, men allerede tirsdag ettermiddag var "boken dekket".

Boken vil stenges klokken 12:00 onsdag, opplyser selskapet.

Stor eier selv
Seadrill har meldt at de vil tegne seg for minst 750 millioner aksjer, og vil dermed eie rundt 75 prosent av det nye selskapet.

Bruttoprovenyet vil bli brukt til å finansiere oppkjøpet av de seks boreenhetene fra Seadrill og til å finansiere nødvendig arbeidskapital, heter det fra selskapet.

Den nye dypvannsoperatøren vil ha rundt 1000 ansatte og vil inneholde riggene West Phoenix, West Venture, West Alpha, West Navigator, West Epsilon og West Elara inngå. I tillegg er Seadrill i ferd med å forhandle om bygging av ytterligere en syvende rigg som også vil bli en del av selskapet.

Seadrill anslår selskapsverdien på det planlagt fisjonerte North Atlantic Drilling (NADL) til rundt 4,2 milliarder dollar.

Seadrill har hyret RS Platou Markets, ABG Sundal Collier Norge, Carnegie, og Fearnleys Fonds til å gjennomføre emisjonen.

Les også: Slik blir Fredriksens nye utbyttemaskin (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.