Stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde (Frp) er kritisk til Vestens straffetiltak mot Russland og til at hans egen regjering sender norske offiserer til Ukraina.

– Norge burde bidra til å dempe konflikten med Russland. Det ser jeg ingen tegn til at vi prøver på, sier Tybring-Gjedde, som er Fremskrittspartiets forsvarspolitiske talsperson, til Klassekampen.

Han kritiserer sin egen regjering for å ta del i det han opplever som Vestens eskalering av konflikten.

– Den harde fordømmelsen av Russland og stadig nye sanksjoner gjør at konflikten blir mer eskalert, sier stortingsrepresentanten.

Under NATO-toppmøtet i Wales sist uke ble det klart at Norge sammen med seks allierte skal opprette en ny reaksjonsstyrke. Regjeringen vil også sende offiserer til militærøvelser i Ukraina i løpet av inneværende måned, noe Tybring-Gjedde sier han undres over. Han stiller også spørsmål ved hvor lenge Vesten skal tvinge befolkningen i Øst-Ukraina til å tilhøre et land det virker som de ikke vil være en del av.

Frps utenrikspolitiske talsperson Kristian Norheim er ikke enig med partifellen.

– Møtet i helga viser at NATO står samlet, og det er veldig bra.

Også Øyvind Halleraker (H) i utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget gir full støtte til NATO. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.