– Tiden er slett ikke inne for å lempe på noen sanksjoner nå, sier den danske utenriksministeren Martin Lidegaard til pressen i Brussel.

– Vi kan ikke oppgi presset mot Russland nå, sier han.

Før EU utenriksministermøte mandag utarbeidet Unionens utenrikssjef Federica Mogherini en tekst til diskusjon der hun undersøker muligheten for en gradvis gjenopptakelse av forholdet til Russland på visse områder – som i kampen mot ekstremistgruppen IS.

Teksten har skapt kritikk om at hun demper presset mot Russland og åpner for sanksjonslettelser, men Mogherini understreker at hun ikke lemper på kravet om at den ukrainske fredsplanen fra Minsk må etterleves.

– Enhver avgjørelse om sanksjoner skal baseres på bedring på bakken alene, sier hun samtidig som regjeringen i Ukraina hevder 700 russiske soldater har krysset grensen for å bistå de prorussiske opprørerne i landet.

FN frykter nå full kollaps i våpenhvilen i området.

– I lys av pågående hendelser øst i Ukraina snakket ingen om å slakke på sanksjonene, konkluderer Tysklands utenriksminister Frank-Walter Steinmeier etter møtet i Brussel. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.