Kredittvurderingstjenesten Moody's Investors Service har tatt opp den russiske stats obligasjonslån til vurdering for mulig nedgradering.

Det opplyser Moody's i en pressemelding fredag kveld.

«Beslutningen skyldes blant annet en svekkelse av Russlands økonomiske styrke, idet konflikten med Ukraina og en tilknyttet usikkerhet om den fremtidige politiske utvikling bidrar til ytterligere press på Russlands allerede hemmede investeringsklima, og på landets økonomiske utsikter på mellomlang sikt», heter det i meldingen.

Moody's fremholder at vurderingen av Russlands sårbarhet for hendelsesrisiko er oppjustert, som følge av den økte geopolitiske risikoen for at konflikten rundt Ukraina skal bli ytterligere trappet opp.

Den russiske statsobligasjonsgjelden har for tiden karakteren Baa1 i Moody's-systemet. Hvis vurderingen fører til en nedgradering, vil denne sannsynligvis være på ett hakk, men det er ifølge kredittvurderingstjenesten mulighet for en mer omfattende nedgradering.

Les også:
Dagens aviser på 1-2-3  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.