Statlig tv i Montenegro meldte torsdag at påtalemyndigheten har etterlyst Joseph Assad og håper å få ham utlevert.

Assad er amerikansk statsborger med bakgrunn fra Egypt. Nå er han siktet i Montenegro for delaktighet i et mislykket kuppforsøk ledet av to russiske militære etterretningsagenter.

En rekke andre personer – flesteparten serbere – er allerede stilt for retten i Montenegro. De er tiltalt for det påtalemyndigheten mener var et forsøk på å kuppe makten og likvidere daværende statsminister Milo Djukanovic.

De russiske etterretningsagentene er stilt for retten in absentia. Motivet bak det angivelige prorussiske kuppforsøket skal ha vært å hindre at Montenegro ble medlem av Nato.

Ifølge myndighetene ble planene avslørt, og Montenegro ble medlem av Nato i 2017.

Etterforskerne mistenker at Assad ble hyret for å hjelpe kuppmakerne med å legge en fluktplan. Det er uklart hvor han for tiden befinner seg.

Assad skal ha avvist anklagene. Myndighetene i Russland har avvist beskyldningene om at de forsøkte å bidra til statskupp i Montenegro.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Slik finner han den neste norske verdensstjernen
Utenlandske musikkpromotører jobber backstage på Øya for å finne den neste store stjernen de kan sette på sin egen scene.
01:59
Publisert: