Kuttene skjer i selskapets administrative hovedkvarter i Moskva, ifølge avisen Kommersant.

– Selskapet kan komme til å kutte 20 til 25 prosent av staben – rundt 1.000 ansatte, melder avisen som siterer kilder tett på selskapet.

En talskvinne for selskapet som uttaler seg til AFP, nekter for at det er planer om «massive stillingskutt», men erkjente at «Rosneft jobber med å redusere sine utgifter, inkludert ved å optimalisere bemanningen».

Amerikanske myndigheter har målrettet sine sanksjoner mot Rosneft på grunn av selskapets overordnede rolle i Russlands oljeindustri og fordi selskapets sjef Igor Setsjin er en nær alliert av president Vladimir Putin.

De amerikanske sanksjonene har tilsynelatende rammet selskapets økonomi, ettersom Rosneft har bedt regjeringen om hjelp til å refinansiere deler av en gjeld på 45 milliarder dollar.

De vestlige sanksjonene mot Russland kom som følge av situasjonen i Ukraina. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.