Myndighetene i den russiske regionen Kaluga, som ligger omtrent 1600 km fra Oslo og mindre enn 20 mil fra Moskva, har forbudt bruken av ordet «krise».

Det melder den Moskva-kontrollerte nyhetskanalen Russia Today (RT) som igjen siterer nyhetsbyrået Russian New Service, RSN.

Guvernøren i Kaluga, Anatoly Artamonov, sier ifølge RSN at tiltaket allerede har ført til flere investeringer i regionen.

- Det er mulig det eksisterer en krise, men vi forbød bruken av ordet, siteres han på av RSN.

Russlands økonomi er i alvorlig trøbbel. Det kraftige fallet i oljeprisen og de internasjonale sanksjonene i kjølvannet av Ukraina-krisen har fått den russiske rubelen til å stupe.

Så langt i år er rubelen halvvert mot dollar.

I et desperat forsøk på å stanse valutafallet besluttet natt til tirsdag den russiske sentralbanken å nok en gang heve styringsrenten, denne gangen fra 10,5 prosent til 17 prosent.

Les saken: Drastisk renteøkning i Russland

Effekten varte imidlertid bare noen timer før rubelen fortsatte raset.

Den russiske sentralbanken publiserte nylig selv en prognose for neste år, der russisk økonomi er spådd å falle 4,5 prosent. Det vil i så fall gjøre 2015 til det verste året i russisk økonomi siden finanskrisen.

Mange snakker nå imidlertid om et enda verre scenario, nemlig det fra 1998. Ikke siden det året har rubelen falt så mye, og Russlands økonomi var den gang nær ved å bli helt utradert.

Les også på DN.no:

- Total kollaps i norske kroner

- På baksiden av den forgylte fasaden, har oljeavhengigheten økt dramatisk

Putins usynlige fiende  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.