Storbritannia har anklaget russiske agenter for å stå bak forgiftningen av Skripal og hans datter. Britiske myndigheter mener også at angrepet «nesten helt sikkert» ble godkjent av Moskva.

De to overlevde angrepet, men en britisk kvinne døde senere etter at hun var i kontakt med en parfymeflaske om etterforskere mener inneholdt nervegiften Novitsjok.

Utenriksdepartementet i Washington meldte lørdag at USA vil motsette seg en forlenging av ethvert lån eller økonomisk eller teknisk hjelp til Russland fra internasjonale finansinstitusjoner.

Dessuten blir det innført begrensninger på amerikanske bankers mulighet til å kjøpe opp russisk statsgjeld.

USA vil i tillegg begrense eksporten av varer og teknologi som ifølge departementets talsmann kan brukes i kjemiske og biologiske våpenprogrammer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.