Russland advarer USA mot å gi trappe opp støtten til syriske opprørere.

USAs president Barack Obama ba i forrige uke Kongressen om 500 millioner dollar – om lag 3 milliarder kroner – til å utstyre og trene moderate opprørere i Syria.

– Midlene skal gå til klarerte elementer av den væpnede syriske opposisjonen for å hjelpe dem med å forsvare det syriske folk og stabilisere områder under opposisjonens kontroll, het det i en uttalelse fra Det hvite hus.

Russland advarer imidlertid om at støtten vil kunne styrke også den ytterliggående gruppen ISIL.

– Slik terror- og ekstremistgrupper har sikret sin dominerende rolle blant antiregime-kreftene i Syria, vil de beste våpnene og best trente krigerne havne hos dem, heter i en uttalelse fra det russiske utenriksdepartementet.

Men opprørernes bakgrunn kommer til å bli grundig sjekket før de eventuelt mottar utstyr fra USA, påpekes det. Hensikten med en slik kontroll er nettopp å forsøke å forhindre at amerikansk utstyr havner i hendene på mer ekstreme opprørere som også kjemper mot Bashar al-Assads regime i Syria. (©NTB)

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.