Russlands forsvarsminister Sergej Sjojgu signerte tirsdag en militær samarbeidsavtale med sin iranske kollega.

Sjojgu er den mest prominente militære tjenestemannen som besøker Irans hovedstad Teheran siden 2002, ifølge iranske medier.

Begge land er underlagt sanksjoner fra Vesten. Irans forsvarsminister Hossein Dehqan sier til statlig fjernsyn at de to «deler en analyse av USAs globale strategi, dets innblanding i regionale og internasjonale anliggender og behovet for å samarbeide i kampen mot utenlandske krefters innblanding i regionen».

Avtalen innebærer felles militærøvelser i tillegg til «samarbeid innenfor fredsbevaring, opprettholdelse av regional og internasjonal sikkerhet og stabilitet og kamp mot separatisme og ekstremisme», heter det på det iranske forsvarsdepartementets nettside.

Russland har lenge vært Irans viktigste leverandør av utenlandske våpen, men forholdet mellom de to stormaktene fikk seg en knekk i 2010. Da skrotet nemlig Moskva en kontrakt om å levere avanserte bakke-til-luft-raketter til Teheran og begrunnet det med FN-sanksjonene som var innført på grunn av Irans atomprogram.

Nå har de to landene kommet til en overensstemmelse om rakettstriden, ifølge Irans forsvarsdepartement.

LES OGSÅ: Disse landene trekker verdensøkonomien opp - og ned

IMF kutter anslagene for veksten i 2015

Asia i dag: Puster lettet ut etter Kina-overraskelse  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.