Det russiske flyet ble skutt med av et tyrkisk jagerfly. De to russiske flygerne utløste seg i fallskjerm, men ble beskutt og drept av en syrisk opprørsgruppe mens de nærmet seg bakken, opplyser en representant for den turkmenske opprørsgruppen.

En video som gruppen har sendt til nyhetsbyrået Reuters, viser det som skal være førsteflygeren liggende ubevegelig på bakken.

«En russisk pilot. Gud er størst», sier en stemme på videoen mens en gruppe menn samler seg rundt personen på bakken. Den andre flygerens skjebne var inntil tirsdag ettermiddag ukjent, før gruppen sa den har drept også ham.

Opprørsgruppen er én av mange grupper som holder til nordvest i Syria. IS har ingen kjent tilstedeværelse der.

En talsmann for Russlands president Vladimir Putin kaller nedskytingen av et russisk fly i Syria en alvorlig hendelse, men sier det er for tidlig å konkludere.

– Det er bare helt umulig å si noe uten å ha mer utfyllende informasjon, sa Dmitrij Peskov til medier i Moskva.

Tyrkia sier de skjøt ned et russisk fly som hadde krenket grensa etter å ha fått et titall advarsler, men Russland hevder de kan bevise at flyet ikke var inne i tyrkisk luftrom.

Les også i DN på nett:

- Dette er virkelig en paradigmestudie  

- Ikke noe av dette vil bety noe

– Bare å rette en stor og ydmyk takk dnPlus  (krever innlogging)

Se på DNtv: Her beroliger Erna Solberg oljebransjen om at de passer godt inn i hennes klimapolitikk

Her beroliger Erna Solberg oljebransjen om at de passer godt inn i hennes klimapolitikk
Statsminister Erna Solberg åpnet Statoils høstkonferanse mandag formiddag.
02:22
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.