Den nye seddelens motiv er et minnesmerke for sunkne skip fra den russiske svartehavsflåten. Minnesmerket står i dag i sjøen utenfor Sevastopol på Krim, byen der den russiske svartehavsflåten har sin base.

Videre har også et slott på Krim kjent som Svaleredet fått sin plass på seddelen. I tillegg er vannmerket av keiserinne Katarina den store, som under krigene mot Det ottomanske riket på 1700-tallet erobret Krim-halvøya.

Russland annekterte Krim fra Ukraina i mars i fjor, noe som ble møtt med kraftig fordømmelse fra både Kiev og Vesten.

Den russiske sentralbanken opplyser at det vil bli trykket opp 20 millioner nye sedler. Den nye 100-rubelseddelen er med dagens kurs verdt om lag 12 norske kroner.

Les også:

- Kom dere ut av treningsstudio og gå på jobb

Nordea nedjusterer oljeprisprognosene

- Det kan nesten se ut som ledighetsøkningen aksellererer

Se DNtv: Fra «Luksusfellen» til millionbutikk

Dette ligger under treet i år
Thomas Holstad gikk fra Luksusfellen til millionbedriften Stay Classy. Produktet classywalk er en av årets populære julegaver.
00:53
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.