Navalnyj, som er en av Russlands viktigste opposisjonelle, fremholder at han ikke lenger vil overholde betingelsene for husarresten.

– Armbåndet har med litt innsats blitt kuttet av med kjøkkensaks, skriver han på sin egen blogg.

Navalnyj sto i bresjen for masseprotestene mot Russlands president Vladimir Putin for tre år siden. Den 30. desember i fjor fikk han forkynt en betinget dom etter at han ble funnet skyldig i underslag av penger i en rettssak.

For nesten ett år siden ble Navalnyj satt i husarrest mens etterforskningen pågikk. På sin egen blogg mandag skrev han at han kanskje er den eneste personen i russisk rettshistorie som har blitt holdt i husarrest etter at retten har fastslått at han er fri.

Navalnyj mener at han burde ha blitt løslatt etter at dommen kom sent i desember, men at han i stedet blir holdt i husarrest i påvente av offentliggjøringen av dommen den 15. januar.

Mens Navalnyj fikk en betinget dom, ble broren hans dømt til fengsel i tre og et halvt år. De to var tiltalt for å ha stjålet 30 millioner rubler, rundt 3,9 millioner kroner etter dagens kurs, fra to firmaer mellom 2008 og 2012. Russiske myndigheter nekter for å ha påvirket rettsavgjørelsene, mens Navalnyj mener dommene er politisk motivert. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.