Flere tusen deltar i demonstrasjonene tirsdag ettermiddag.

Opposisjonspolitikeren, som tidligere tirsdag fikk en betinget fengselsdom for underslag, trosset husarresten for å delta i demonstrasjonen. Det varslet han på sin Twitter-konto.

- Ja, jeg sitter i husarrest, men i dag vil jeg være med dere. Jeg kommer, skrev Navalnyj samtidig som han la ved et bilde av seg selv på T-banen i Moskva.

TV-bilder viste kort tid seinere at Navalnyj var på plass under demonstrasjonen, før det kom meldinger om at han var blitt pågrepet av politiet.

- De kan ikke ta dere alle

- Jeg ble pågrepet, men de klarer ikke å pågripe alle, skrev Navalnyj etter at han ble pågrepet.

- Jeg er glad for at jeg fikk være del av noe som gjør det mulig for millioner å samles, om enn bare i 15 minutter, skriver Navalnyj.

Direktebilder fra Moskva viser at flere har samlet seg og roper slagord på Manezj-plassen like ved regjeringsbygningene i Moskva. Det er også et massivt politioppbud på plassen, og politiet har varslet at de vil slå ned på demonstrasjonen.

- Fra Maidan til Magadan

Ifølge Radio Free Europe roper demonstrantene at landets ledende politikere risikerer å bli sendt til Magadan, der sovjetiske fanger kunne ende opp under tidligere regimer.

- Hvis du starter et Maidan, blir du sendt til Magadan, roper demonstrantene og viser til demonstrasjonene på Maidan-plassen som førte til at Ukrainas tidligere leder Viktor Janukovitsj måtte gi fra seg makta tidligere i år.

Et annet budskap som går igjen, er at russerne nå har to valg: Enten kan de la landet bli et nytt Nord-Korea, eller så kan de ta til gatene i protest.

Dommen mot den fremtredende opposisjonspolitikeren blir sett på som et forsøk på å kneble kritikere av Russlands omstridte president Vladimir Putin. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.