Norsk laks er blitt byttet ut av andre typer proteiner i Russland, men har fortsatt gode muligheter til å gjenetablere seg.

Det sier Norsk sjømatråds fiskeriutsending til Russland, Ingrid Dahl Skarstein, under kvartalsseminaret til Norsk sjømatråd torsdag.

Hun sier at bortfallet av norsk laks kun delvis er erstattet av oppdrettslaks fra andre land.

- Det selges mer laks fra Chile og Færøyene i Russland, men til en helt annen pris enn det norsk laks var solgt for. I volum og pris er ikke den norske laksen erstattet, sier Skarstein.

Hun viser til at russerne i stedet kjøper andre typer fiskeslag og kjøtt.

- Markedet har snudd seg raskt. Det har vært en naturlig redusering etter bortfallet av norsk laks. Samtidig har laksen blitt mindre synlig for forbrukere, sier Skarstein.

Hun tror norsk laks har gode muligheter til å gjenetablere seg på det russiske markedet hvis det nåværende eksportforbudet oppheves.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.