Giraffer som foretrekker polske epler, sjøløver som vil ha norske skalldyr, orangutanger som koser seg med nederlandske paprika og traner som liker å fylle nebbet med latvisk sild, er blant de utilsiktede ofrene for det storpolitiske spillet om Ukraina, skriver Washington Post.

Mer enn 6000 dyr ved Russlands største dyrehage er rammet av matsanksjonene Russland har innført som respons på de vestlige sanksjonene mot Russland.

Njet til russisk mat

Sanksjonene som ble offentliggjort torsdag innebærer at dyrehagen i Moskva har måttet forandre dietten så dyrene ikke spiser forbuden frukt.

- De liker ikke russisk mat, sier dyrehagens talskvinne Anna Kachurovskaya.

- De er ekstremt knyttet til det de liker, så dette er et vanskelig spørsmål for oss, sier hun og legger til at de ikke snakker om Brie:

- Dete er kun snakk om vanlig mat.

Heldigvis er ikke kostholdet til dyrene så ensidig at restriksjonene vil gjøre at dyrene sulter.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.