Krav om en utvidelse av EUs tøffeste sanksjoner mot Russland med seks måneder viser dype uenigheter i hvordan EU skal konfrontere Moskva, skriver Financial Times.

Storbritannia og de nordiske og baltiske landene krever som minimum en tidlig signalisering på at de nåværende sanksjonene vil bli videreført når det eksisterende vedtaket går ut i juli. Etter at russisk-støttede styrker tok Debaltseve sist måned, venter denne gruppen dessuten enda tøffere tiltak.

Frankrike, Italia og Spania sier imidlertid at de ikke vil risikere fremskrittene gjort i våpenhvile-avtalen i Minsk, og vil utsette forlengelsen av sanksjonene frem til nærmere juli.

-Hvis vi ikke tar en avgjørelse snart, vil vi bli gjenstand for stadig mer russisk propaganda med mål om å splitte EU, sier en høytstående EU-embedsmann til Financial Times.

Les også:
Slik er tiltakene som skal bremse boliglånsveksten
- Nå må du tenke deg om før du låner penger
Norge skvises av Opecs nye strategi
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.