Bredbåndstelefoniselskapet Phonect har akkurat fått investeringsselskapet Selvaag Venture inn på eiersiden. Ventureselskapets investeringsramme i Phonect er på 45 millioner kroner, hvorav 30 millioner skal tilføres selskapet i løpet av første halvår 2007, skriver Dagens Næringsliv.

– Vi skal doble antallet kunder neste år, til 80.000, sier administrerende direktør Bjørn Isaksen i Phonect til DN.

Phonect har utviklet en teknologi der bredbåndstelefoni kan leveres over en eksisterende isdn-hussentral, uten at kunden må investere i nytt telefoniutstyr. Selskapet ble etablert i 2004 og har i dag 50 ansatte og vil i år omsette for 24 millioner kroner.

Flere på kapitaljakt
Også Telio og Telipol er for tiden ute i kapitalmarkedet.

Børsnoterte Telio har over 113.000 bredbåndstelefonikunder. Selskapets ledelse jobber i disse dager med å få inn 60 millioner kroner ved å utstede et obligasjonslån.

Konkurrenten Telipol har nylig hentet inn penger. Selskapet har 12.000 kunder og omsatte ifjor for ti millioner kroner.

– Vi fikk inn ti millioner kroner og er fornøyd med spredningen. Neste år skal vi omsette for 45 millioner kroner, sier direktør og gründer Christian Hagen.

Skal ta markedsandeler
Phonects nye storeier har stor tro på selskapet.

– Vi har foretatt en grundig analyse av markedet for bredbåndstelefoni, ikke minst innenfor bedriftsmarkedet. Phonect har en robust teknologiplattform og leverer i dag tjenester med svært høy kvalitet til et stort antall kunder. Selskapet er svært godt posisjonert og vil ta markante markedsandeler i dette segmentet, sier partner Åsgeir Nord i Selvaag Venture.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.