Forrige uke skrev DN at rederarving Michael Steensland Brun (36) sammen med sin familie ønsker å kjøpe opp det børsnoterte gassrederiet Solvang for 30 kroner aksjen.

Det ble fremmet et frivillig bud gjennom Unity Invest, som er et heleid datterselskap av Clipper. Clipper eies i dag av Steensland Brun, hans mor Menne Steensland og søsteren Melanie Tone S. Gotteberg (38). Selskapet står i dag oppført som den største aksjonæren i Solvang og eier 26,49 prosent av aksjene.

Investor og porteføljeforvalter Jan Petter Sissener uttalte i forrige uke at budet på 30 kroner per aksje var for lavt. Gjennom fondet Sissener Canopus er han den femte største aksjonæren i rederiet. En fersk aksjonærutskrift viser imidlertid at Sissener Canopus i starten av forrige uke valgte å styrke sin egen aksjebeholdning i rederiet.

Forrige mandag kjøpte Sissener 52,786 aksjer til en kurs på 29,76 kroner. Sissener Canopus punget med det ut nesten 1,6 millioner kroner for aksjene. Etter aksjekjøpene står fondet nå oppført med en eierandel på 4,5 prosent.

-Kursen lå under 30 kroner per aksje og vi håper den kommer høyere nå som vi er ganske sikre på at et nytt bud kommer, sier Sissener.

Vil ikke selge under 40

Sissener har tidligere uttalt til DN at han ikke ønsker å selge så lenge aksjekursen holder seg under 40 kroner per aksje, og fortalte at han hadde et håp om at styret også ser det er for lavt og får opp budet. Han står fast ved at budet fremdeles er for lavt.

–Det har ikke blitt noe bedre, men vi venter på at det skal komme et nytt bud. Styret har et ansvar for hele aksjonærgruppen, selv om det er 80 prosent av aksjonærene som byr, forteller Sissener.

I følge forvalteren må Solvang-styret vurdere om budet er riktig og ta stilling til dette når de skal komme med sin anbefaling. For øyeblikket venter Sissener på et nytt bud, før de tar stilling til hva de skal gjøre videre.

- Det bør skje ganske raskt. De holder en stor gruppe samlet, så de blir nødt til å klemme ut et bud snart.

Også i april motsatte styret i Solvang seg Steensland-familiens bud på å kjøpe opp gassrederiet. Den gang var budet på 25 kroner per aksje. Det har siden den gang gitt Sissener en gevinst på fem millioner kroner.

Kjøper flere aksjer

Ifølge den nye aksjonærlisten kjøper også rederarving og investor Frode Teigen gjennom investeringsselskapet Kontrari hele 110.956 aksjer i Solvang, og står med det oppført med 741. 451 aksjer i selskapet. Kontrari står oppført som den åttende største aksjonæren i rederiet med en eierandel på 3,01 prosent. Solvang-aksjen ble mandag omsatt til 31 kroner. Basert på den kursen var den totale aksjeposten til Kontrari i rederiet verdt 23 millioner kroner.

Unity Invest har inngått en betinget avtale med Clipper og de konsoliderte partene i Steensland-gruppen, Michael Steensland Brun, Menne Steensland og Melanie Tone Steensland Gotteberg, Audley, Straen, Barque og Corneliussen Invest. Ifølge børsmeldingen som kom ut i forrige uke vil til sammen da 67,6 prosent av aksjene i Solvang være kontrollert av Steensland-selskaper.

Det er også avtalt å kjøpe aksjene til Mertoun Capital, MP Pensjon PK, Skagenkaien Eiendom, Espedal & Co, Torkap, Jaco Invest, Svesund, Taif, Bomato og Svend Botolf Sundby. De kontrollerer omtrent 13 prosent av aksjene til selskapet. Hvis oppkjøpet gjennomføres blir disse aksjonærer i Unity Invest.

Steensland Brun er i dag er styreleder av rederiet Solvang og sto i fjor oppført med en formue på 1,3 milliarder kroner. Han er barnebarn av den avdøde rederen og motstandshelten Inge Steensland.(Vilkår)

Denne ladbare suven skal doble salget i Norge
I mars kommer en ladbar versjon av Range Rover Sport som skal doble salget av modellen i Norge.
00:51
Publisert: