Det er reder Tor Østervik som gjennom sitt selskap Norfield Shipping har gått til søksmål, skriver Bergens Tidende.

- Jeg kan bekrefte at det er snakk om betydelige beløp, sier advokat Stein Pettersen, som representerer Norfield Shipping, til avisen.

Seismikkselskapet Reservoir Exploration Technology (RXT) ble notert på Oslo Børs i 2006 og jobbet på oppdrag for flere internasjonale oljeselskaper. I juni 2013 gikk selskapet konkurs etter flere år med økonomiske problemer.

Konkursen førte til store tap for Norfield Shipping, som leide ut skip til RXT og var blant selskapets tre største kreditorer. Advokat Pettersen vil overfor avisen ikke kommentere hvor store summer det er snakk eller begrunnelsen for søksmålene.

Nåværende kulturminister Thorhild Widvey satt i selskapets styre i perioden fra selskapet ble børsnotert til det gikk konkurs.

- Jeg kan bekrefte at det har kommet et krav. Kravet bestrides. Utover det har jeg ingen kommentar da saken skal gå i retten, sier hun.

Advokat Geir Mikalsen, som representerer alle de fem saksøkte, sier at samtlige bestrider kravet.

Saken skal opp for Bergen tingrett i februar 2016. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.