Den reiseglade Beryl Parsons døde fire måneder før en planlagt ferie til Kanariøyene, skriver VG Nett. Ifølge Ryanair brøt Parsons billettbetingelsene ved å dø såpass lenge før avreisen.

Kreftsyke Parsons hadde planlagt en siste ferie med sin sønn og barnabarn i oktober, men i juni, fire måneder før avreise, fikk hun uventet beskjed om at hun kun hadde tre uker igjen å leve.

Etter dødsfallet skrev sønnen til Ryanair og la ved en kopi av morens dødattest for å få refundert billetten som hadde kostet rundt 2.000 kroner.

Men flyselskapet avviste kravet blankt.

Opprinnelig hadde Parsons ønsket å reise til Fuerteventura allerede sist jul, etter at hun først hadde blitt diagnostisert med kreft. Men det ble med planen fordi hun var så syk.

Ble bedre
Etter at hun fikk operert bort en en svulst i magen bedret helsen seg. I april ble turen bestilt og planen var å bo i samme villa som familien hadde feriert i fem år tidligere.

I juni ble konstatert at kreften hadde spredd seg, og at hun ikke ville overleve sykdommen.

Da sønnen Doug kontaktet flyselskapet etter morens bortgang fikk han et brev hvor selskapet kondolerte han med tapet. Men billetten ville de ikke refundere.

28 dager
Flyselskapet viste til sine betingelser, der det heter at dødsfallet ikke må skje mer enn 28 dager før den planlagte reisen. Altså hadde Beryl Parsons dødd for tidlig.

Nå har Ryanair likevel valgt å refundere pengene og beklage ordlyden i brevet de pårørende opprinnelig hadde fått, skriver avisen Daily Mail. Det var den britiske avisen som først omtalte saken.

Da hadde sønnen truet med å spenne fast urnen med morens aske i setet der hun skulle sittet.

Snur
En talsperson for Ryanair sier i etterkant at Doug Parsons har rett på full refusjon og at pengene nå er underveis. Selskapet beklager samtidig brevet og ubehaget det har påført ham og hans familie.

Beryls Parsons sønn er glad for at Ryanair tok til fornuft, men han vil aldri bruke flyselskapet igjen.

- Det dreide seg aldri om pengene. Det var snakk om prinsippet, sier Doug Parsons til den britiske avisen.

Les også: - Flyselskapene må tenke nytt for å tjene penger (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.