Det var i Channel 4-programmet Ryanair: Hemmeligheter fra cockpit at John Goss som én av flere piloter lar seg intervjue om jobben i Ryanair, skriver Dagbladet

Programmet, som gikk på luften sist mandag, hevdet at pilotene i flyselskapet ikke turde å kritisere selskapet, skriver The Telegraph.

Programmet viste til en undersøkelse som pilotenes egen organisasjon Ryanair Pilot Group (RPG) har gjennomført.

I undersøkelsen svarer ni av ti respondenter at flyselskapet forsøker å hindre dem i å uttrykke sine bekymringer. RPGs undersøkelse viser også at mer enn 1.000 av pilotene, en tredel av alle selskapets piloter, hadde sterke motforestillinger til måten flyselskapet håndterte deres bekymringer.

Ryanair har i kjølvannet sagt at selskapet vil saksøke tv-stasjonen Channel 4 for å ha kommet med injurierende påstander.

På torsdag ble det også klart at piloten som sto frem også får smake pisken.

Selskapet sier det ikke vil tillate at en ansatt rakker ned på selskapet på riksdekkende tv kun tre uker etter at han skriftlig har bekreftet at han ikke har noen bemerkninger rundt selskapets sikkerhet.

Ifølge Dagbladet skulle Goss ha gått av med pensjon i oktober.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.