Mange flyplasser i Europa står i kø med åpne armer for å ønske det irske lavprisflyselskapet Ryanair velkommen.

Men dét gjør ikke flyplassen i Amsterdam, skriver Check-in.dk.

Ryanair har gjentatte ganger proklamert at de vil åpne base på Schiphol i 2015, men de møter ikke akkurat entusiasme hos nederlenderne:

- Ryanair står ikke på vår ønskeliste. De bidrar ikke til å styrke Nederlands konkurransekraft, sier Gerben Broekema, strategirådgiver på Amsterdam Schiphol Airport.

- På kort sikt er vekst fra lavprisflyselskapene attraktivt. Men på lang sikt kan det faktisk være skadelig, da det kan kannibalisere nettverket. Og et sterkt nettverk er viktigere for oss enn trafikkvekst, forklarer han ifølge Check-in.

Han tror dessuten at Ryanair passer bedre på en annen flyplass:

- Vi er en anstendig kvalitetsflyplass. Og Ryanair foretrekker ikke en Amsterdam-aktig flyplass. De vil nok være mer interessert i en regional flyplass, poengterer Broekema.

Les også: Nekter ansatte å fly med Ryanair

Til denne byen går verdens lengste flyrute

Ryanair henger ut piloter som sløser med drivstoff  

 

 

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.