Flybillettprisene verden over var ifjor rundt fem prosent billigere enn i 2014, ifølge IATA: Flytrafikken har ikke økt mer på fem år - men én ting får flytopp til å rive seg i håret

Og det er ikke bare tøff konkurranse som har fått flyselskapene til å senke prisene. Også oljeprisfallet har gjort det mulig, siden utgiftene til drivstoff har gått ned.

Det irske lavprisflyselskapet Ryanair venter å spare 430 millioner euro på oljeprisfallet, og vil øremerke deler av innsparingen til å kutte priser, skriver den spanske avisen El Mundo, ifølge Bloomberg News torsdag.

Ryanair vil at en del av gevinsten skal komme kundene deres til gode. Derfor planlegger flyselskapet å kutte billettprisene med seks prosent fra april.

- Må innrette oss etter konkurransen

I dag presenterte Norwegian sine tall for fjerde kvartal 2015, og som ventet gikk lavprisflyselskapet på en smell. Svak norsk krone og sikring av drivstoff ga lavprisflyselskapet et underskudd på 703 millioner: Smell som ventet fra Norwegian

Ved 10-tiden hadde Norwegian-aksjen falt 2,6 prosent på tallene.

- Ryanair kutter billettprisene fra 6. april. Hva gjør Norwegian med dette?

- Dette må vi se på. Vi må se på hvilke områder Ryanair kommer til å kutte. Hvis det er i Danmark, har prisene falt mye allerede, sier Bjørn Kjos til DN.

Han understreker at Norwegian må innrette seg etter konkurransen og utelukker ikke at det kan bli aktuelt å kutte billettprisene.

- Ja, konkurransen er tøff, så dette er helt klart noe vi også kommer til å vurdere, sier han.

Norwegian hadde en kraftig resultatforbedring i 2015 totalt. Fulle fly, en stadig flåtefornyelse og moderat kapasitetsvekst preget året. Resultatforbedringer før skatt utgjør 1,7 milliarder kroner sammenlignet med året før.

Les også på DN.no:

- Saudi-Arabia ser at strategien deres fungerer
Torkjel (26) kan bli den yngste nordmannen som bestiger det høyeste fjellet på hvert kontinent. Dét skal gi karrieren hans en kickstart
Swedbank-sjefen sparket

DNtv:

Vil bli verdens beste hundekjører
16 hunder, 50 minusgrader og en ensom vei mot toppen. Amund Kokkvoll ofrer både venner og skolegang for å nå målet om å bli verdens beste hundekjører.
02:57
Publisert:

Vil forene verdens Mac- og pc-brukere
I DNs pitchekonkurranse denne uken møter du Arne Peder Blix fra Friend Software Labs.
01:01
Publisert:

 

 

 

 

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.