Lavprisflyselskapet Ryanair fikk et nettoresultat på 843 millioner euro i regnskapsmessig andre kvartal 2016, mot 598 millioner euro i samme periode året før.

Det fremgår av selskapets kvartalsrapport mandag.

Omsetningen ble 2,4 milliarder euro i kvartalet (2,0).

Ryanair opplyser nå at de vil komme i den høye enden av guidingen for helåret om et nettoresultat på 1.175-1.225 millioner euro. Selskapet understreker at guidingen er svært avhengig av bookingen i regnskapsmessig fjerde kvartal, der de har svært begrenset visibilitet, men planlegger en trafikkvekst på 22 prosent.

Selskapet høyner trafikkmålet for regnskapsmessig 2016 til 105 millioner passasjerer fra tidligere 104 millioner.

Prisene har avtatt de seneste ukene, og selskapet venter at gjennomsnittlig billettpriser vil være ganske flate sammenlignet med fjoråret i tredje kvartal. I fjerde kvartal venter selskapet at billettprisene vil falle med rundt fire prosent.

Ryanair har høynet det langsiktige trafikkmålet til 180 millioner passasjerer fra 160 millioner per år innen regnskapsåret 2024.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.