- Regnskapsåret 2016 var et år hvor vi leverte betydelig trafikk- og overskuddsvekst i alle fire kvartaler, sier Ryanairs toppsjef Michael O' Leary i en pressemelding.

Det irske lavprisflyselskapet leverte et resultat etter skatt på 1.242 millioner euro, en vekst på 43 prosent fra året før. Da havnet overskuddet på 867 millioner euro.

Inntektene økte fra 5.654 til 6.536 millioner euro i samme periode.

Antall passasjerer økte i samme periode fra 90,6 til 106,4 millioner - en vekst på 18 prosent.

I gjennomsnitt økte billettprisene med én prosent. (Saken fortsetter under).

I året som kommer regner imidlertid O'Leary med at billettprisene vil falle ytterligere:

- Siden vi fortsetter å være «load active/yield passive», forventer vi at gjennomsnittsbilletten vil bli 7 prosent billigere dette året, heter det i pressemeldingen.

Tror neste år blir enda bedre

Ryanair regner med en beskjeden økning i overskuddet det neste året - på rundt 13 prosent. Selskapet anslår at overskuddet neste regnskapsår vil ligge i størrelsesorden 1.375 til 1.425 millioner euro.

- Denne guidingen er veldig avhengig av hvordan sommer-bookingen utvikler seg og neste vinters yield. Andre ting som kan spille inn er eventuelle eksterne sjokk eller betydelige streiker og kanselleringer, heter det i resultatrapporten.

Ryanair økte ifjor kabinfaktoren med fem prosentpoeng til 93 prosent, og de regner med at dette vil holde seg på samme nivå det neste året.

Følg markedet på DN Investor

Les også: Oljegigant sparker tusenvis av ansatte

BW Offshore holder lønnsomheten oppe

Asia i dag: Japan gjør klar ny ammunisjon

 

Se DNtv:

Episode 1: Sunniva på vei mot Norseman
Sunniva (35) har et helt spesielt mål når hun skal delta i Norseman for første gang
02:05
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.