Dermed blir det ingen ruteåpning for Ryanair til og fra Gardermoen i denne omgang, opplyser kommunikasjonssjef Joachim Westher Andersen ved Oslo lufthavn til VG.

Lavprisselskapet søkte i år om såkalte slots på fire daglige ruter. Selskapet fikk innvilget tre daglige avganger til London og en tur-retur-flygning mellom Vilnius i Litauen og Oslo, og måtte innen 31. januar bestemme seg for om de ville benytte seg av tillatelsen.

Ryanair har fortsatt mulighet til å benytte seg av tildelte slots fra 1. september, opplyser Airport Coordination Norway AS, som har ansvaret med å fordele trafikkrettigheter på norske flyplasser, til Aftenposten.

- Ryanair er alltid interessert i nye ruter, men vi kommenterer ikke eller involverer oss i rykter og spekulasjoner, skriver selskapets markedsdirektør for Skandinavia og Baltikum, Hans Jørgen Elnæs, i en epost til avisen.

Da regjeringen før jul varslet at de vil innføre en flyseteavgift på 80 kroner, bestemte Ryanair seg for å si opp baseavtalen de har med flyplassen på Rygge i Østfold. Flyplassen kan dermed bli nedlagt.

Flyseteavgiften skal etter planen innføres i Norge fra 1. april. Fristen for å komme med innspill til regjeringen er 21. februar. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.