Etter et møte med Ryanair-representanter i syv timer «som endte uten en enighet», ga fagforeningene USO og Sitcpla en advarsel om streik ved 13 flybaser selskapet har i Spania, heter det i en uttalelse.

I uttalelsen heter det videre at de skal streike mot mulig stenging av basene på Gran Canaria og Tenerife, og også mot «fremtidig usikkerhet» rundt basen i Girona nord i Spania.

Flere møter mellom fagforeningene og det irske lavprisflyselskapet er ventet neste uke.

De kabinansatte planlegger å streike hovedsakelig fredager og søndager i september.

I juli varslet Ryanair at de kanskje kommer til å legge ned noen baser på grunn av problemer med Boeings 737 MAX-fly. De varslet samtidig at de kommer til å redusere antallet jobber med 900. 13.000 jobber i Ryanair.

Flyselskapet har bestilt flere 737 MAX-fly fra Boeing. I utgangspunktet bestilte de 58, men i kjølvannet av to alvorlige ulykker har de bedt om 30.

Også Ryanair-flyvere i Storbritannia og Irland har varslet streik. De skal streike i august og september på grunn av arbeidsforhold og lønn.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.