– Dette er en svart dag for dansk økonomi. Her er det snakk om danske fagforeninger – som innrømmer at de ikke har medlemmer ansatt i Ryanair – som ødelegger godt betalte jobber for danske piloter og kabinpersonale, skriver Ryanairs personaldirektør Eddie Wilson i en pressemelding fredag.

Stridighetene mellom Ryanair og Serviceforbundet i Danmark har pågått siden Ryanair etablerte en ny base i København 1. mars i år, og bunner i at flyselskapet nekter å undertegne en egen tariffavtale med danskene.

Fagbevegelsen i både Danmark og Sverige varslet at den i så fall var beredt til å gjennomføre sympatiaksjoner som i praksis vil gjøre det umulig for Ryanair å fly til og fra Danmark.

Ryanair har på sin side truet med å legge ned den nye basen i København og flytte den til Litauen i stedet. Fredag kom bekreftelsen på at basen blir flyttet til Kaunas i Litauen 14. juli.

– Det har utelukkende den betydningen at disse jobbene nå blir flyttet ut av landet, mens fly til og fra København, de lave billettprisene og konkurransen med SAS vil fortsette, heter det i pressemeldingen.

Les også:

Advarer om Hellas-avtale: - Det er illevarslende

Grekere panikkhandler smykker og ovner  

Se DNtv: Her er Dnb-sjefens beste sparetips

Her er Dnb-sjefens beste sparetips
Og slik har Rune Bjerke plassert sparepengene sine selv.
01:13
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.