Renewable Energy Corp. (REC) stiger kraftig, og var på det meste opp rundt 20 prosent. Analytikere TDN Finans har snakket med har ingen god forkl#229 på dagens oppgang, mens andre markedsaktører viser til rykter om snarlig oppstart på Moses Lake. IR-direktøren avviser at det er noe nytt rundt fabrikken.

Renewable Energy Corp. steg nesten 18prosent. I tysk handel stiger Q-Cells 11prosent, mens Solarworld er opp 7 prosent.

Følg kursutviklingen i Rec-aksjen på DN Finans!

Analytikerne TDN Finans har snakket med sier at de ikke har hørt noen spesiell årsak til den kraftige oppgangen.

- Solaksjer i Europa har vært veldig sterke de seneste dagene, men hvorfor Rec er så sterk i dag har jeg ingen god forkl#229 på, sier en analytiker til TDN Finans.

Les også: Kraftig sol-opptur i USA

Spekulasjoner om Moses Lake
Andre markedsaktører mener at flere i ledelsen er i USA. Dette skal ha trigget spekulasjon om at en oppstart av FBR-fabrikken i Moses Lake er nærstående og at selskapet ikke trenger å hente penger gjennom en emisjon.

- Det kan være en del shortcovering på bakgrunn av det, sier en forvalter til TDN Finans.

IR-direktør Jon Andre Løkke bekrefter til TDN Finans at han er i USA, men sier at det ikke er noe nytt å melde.

-Vi er på strategimøter her som ble planlagt for ni måneder siden. Når det gjelder Moses Lake har vi ikke noe nytt å melde, sier Løkke til TDN Finans.

Analytikerne viser også til muligheten for at kinesiske myndigheter vurderer å støtte utviklingen av solenergi i Kina.

Vurderer subsidier
Kinesiske myndigheter vurderer å støtte innenlandske solenergiselskaper, men har ikke enda satt noen incentiver til å subsidiere solarprodukter.

Det sier en talsmann i det kinesiske departementet for fornybar energi på en industrikonferanse i Taiwan torsdag, ifølge Briefing. Com som viser til nettstedet Digitimes.

"Utviklingen i kinesisk solenergi er en langsiktig strategi og derfor er kostnader en viktig faktor som vurderes", sa han. På spørsmål om selskaper i Taiwan kan legge bud på solarprosjekter i Kina, sa talsmannen at det kan være passende for en slikt vedtak, men at den viktigste faktoren på åpne budrunder er pris.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.