Oslo Børs har lagt bak seg en knallsterk mai måned, og første handelsdag i juni fortsatte festen.

Hovedindeksen steg over fire prosent igår, og holdt seg godt over 300 poeng. Dette er et nivå vi ikke har sett på trekvart år.

En sterk oljepris og opptur verden over pekte i retning av en god dag også i Oslo, men etter noen timer med handel trakk hovedindeksen under 300 poengs-merket igjen.

Etter å ha klort seg fast på den psykologiske grensen lenge, falt det kraftig når det først glapp. Det endte på med en nedgang på 4,00 prosent til 293,12 prosent.

Det er den største prosentmessige nedgangen siden 20. april. Likevel står hovedindeksen fortsatt høyere enn den sluttet fredag.

Det skurrer for børsfest
Mange faktorer legger opp til børsfest, men ikke det som virkelig gjelder, uttallte aksjestrateg Kim Evjenth i Argo Securities tidligere i dag.

- Det er mange momenter som driver kursene opp nå, men uten at det fundamentale grunnlaget er helt tilstede, mener han.

Les hvordan Evjenth tolker markedet: - Slipper opp for ammunisjon

En av aksjene som virkelig fikk gjennomgå var DnB Nor. Analytikerne finner ingen annen forkl#229 enn en de selv synes er ganske dårlig: DN-oppslag senket DnB Nor

Mistet enda en halv million jobber
Klokken 14.15 kom det et amerikansk makrotall som var ventet å kunne påvirke utvilklingen både på amerikanske og norske børser.

ADP-sysselsettingstallene fra USA for mai viser at antallet sysselsatte i den private sektoren i USA falt med 532.000 personer denne måneden. Det var omtrent som ventet.

Forrige måneds tall ble revidert til en nedgang på 545.000 personer, fra opprinnelig rapportert 491.000 personer, melder TDN Finans.

Les: USA mistet nye 532.000 jobber

Hovedindeksen på Oslo Børs holdt seg nærmest flatt etter meldingen fra det amerikanske arbeidsmarkedet.

Undersøkelsen tar for seg 383.000 selskaper som totalt har rundt 23 millioner ansatte, alle i privat sektor.

Sterk utvikling verden over
De amerikanske børsene steg for fjerde dag på rad i går, og også de asiatiske børsene har sin fjerde sterke dag på rad i dag.

Les: Ny opptur på Wall Street og Asia-børsene kryper oppover

De amerikanske førindeksene peker imidlertid i retning av at det kan bli en rød dag også på andre siden av Atlanteren.

Viktig nivå
Oljeprisen falt tidligere i dag svakt, uten å slippe 70-dollarsgrensen helt av syne.

Men mot slutten av dagen la oljeprisen seg som et tungt lodd på tuppen av grafen til Oslo Børs.

Prisen på et fat nordsjøolje med levering i juni faller 1,55 dollar til 66,48 dollar. Amerikansk WTI-olje koster 66,68 dollar fatet, en nedgang på 1,74 dollar.

StatoilHydro-aksjen reagerer med å falle 3,32 prosent til 131 kroner aksjen.

Hovedindeksen endte ned 4,00 prosent til 293,12 poeng.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

DN.no følger børsene hele dagen!