De amerikanske børsene åpnet opp, onsdag, i påvente av talen USAs sentralbanksjef Ben S. Bernanke holdt for Kongressen fra klokken 16. Han skulle der redegjøre for Federal Reserves pengepolitikk. Det markedene først og fremst lyttet etter, var signaler om en eventuell tilstramning av finanspolitikken.

Bernanke innledet med å lese opp en ferdigskrevet uttalelse. Der understreket han at lavrentepolitikken og obligasjons-oppkjøpsprogrammet ville forsette helt til økonomien var i god nok stand.

Wall Street svarte med å stige til nye rekordnivåer. Men så skulle Bernanke svare på spørsmål. Det gikk ikke like bra, sett med Wall Streets aksjeinvestorøyne.

Uten manus sa Bernanke noe som ble oppfattet som at en innstramming av oppkjøpsprogrammet kan være aktuelt likevel, innen ikke alt for lang tid. Det var mer enn nok til å få børsene til å snu nedover.

Ikke lenge etter publiserte Federal Reserve referatet fra forrige rentemøte - og der kom bekreftelsen som fikk fallet på børsen til å aksellerere: Flere av medlemmene i sentralbankens styre er villig til å stramme inn allerede fra neste måned.

At andre styremedlemmer tok til orde for det motsatte så lenge inflasjonen faller, hjalp ikke på humøret på Wall Street. Fra å ha steget nær prosenten, falt Dow Jones mer enn 200 poeng fra toppnoteringen tidligere på dagen.

Tidligere i dag ble det publisert ny statistikk på salg av brukte boliger i USA. Den viser lavere salgstakt enn analytikernes forventninger, men disse tallene gav ikke negative utslag på Wall Street.

Les saken: Svakere enn ventet bruktboligsalg i USA

Etter børsslutt i kveld vil Hewlett-Packard legge frem kvartalstall.

Les også på DN.no i dag:

Lei av "gamlinger" på Facebook

Sjekk hvordan Starbucks serverer vanskelige kunder