Nå bekreftes det mange trodde, og som GM og amerikanske myndigheter fryktet, at den styrtrike russiske forretningsmannen Vladimir Antonov (34) er mannen med pengene bak nederlandske Spykers oppkjøp av Saab, skriver Dagens Næringsliv.

Myndighetene i USA mener Antonov og hans familie er dypt involvert i mafia og organisert økonomisk kriminalitet, hovedsakelig i Russland.

Gåten om pengene
Hverken Spyker-sjef Victor Muller eller Spyker har penger til oppkjøpet av Saab, og spekulasjonene har gått høyt om hvor pengene kommer fra.

Muller selv har inntil nå holdt kortene tett til brystet, men han har antydet en mulig retur for Antonov.

Nå viser det seg at Antonov er tilbake for fullt i Spyker.

Nyhetsbyrået Bloomberg rapporterer nå at den første delbetalingen til GM, på 25 millioner dollar, er gjort, og at pengene kom fra Antonov.

- Deres sak
Russeren har også bekreftet dette på telefon til Bloomberg fra Courchevel, en yndet skisportdestinasjon for russiske rikinger i de franske alpene.

Haken er at Antonov visstnok skal ha en avtale med GM der russeren ikke kan komme tilbake til Spyker uten GMs tillatelse. Men GM synes ikke å være altfor bekymret.

- Når forretningen er gjort, er det deres sak, sa GMs pressetalsmann Tom Wilkinson til Svenska Dagbladet for noen uker siden.

Les også: Svensk sikkerhetspoliti stoppet Saab-kjøp