National Electric Vehicle Sweden AB (Nevs) var selskapet som endte opp med konkursboet etter Saab, med en plan om å bygge Saab 9-3 med elektrisk motor.

Så sent som i forrige uke viste selskapet frem sin prototype på en elbil, som også skulle komme til elbil-landet Norge.

I dag ble det klart at selskapet søker om såkalt rekonstruksjon, for å hindre at selskapets eiendeler selges ut for å dekke kreditorgjeld.

Selskapet har slitt med likviditeten siden forsommeren, og en rekke ansatte har mistet jobbene sine. Tidligere i sommer ble de begjært konkurs av en underleverandør, som senere trakk begjæringen tilbake. Nevs har lenge vært på jakt etter frisk kapital.

Selskapet er i samtaler med to ikke-navngitte asiatiske bilprodusenter, som Automotorsport.se hevder er indiske Mahindra og kinesiske Dongfeng, men disse samtalene har tatt så lang tid at de nå søker om rekonstruksjon for å kjøpe seg litt mer tid.

"Trepartsforhandlingene vi har med to globale bilprodusenter fortsetter, men er komplekse og har tatt mer tid enn vi forutså. Vi trenger mer tid for å fullføre forhandlingene og komme til enighet. Derfor skal vi søke om en omorganisering. Vi skal fullt ut betale vår gjeld til våre leverandører, sier Nevs-president Mattias Bergman i en pressemelding fra selskapet.

Med i konkursboet etter Saab fulgte en nær ferdigutviklet ny plattform for det som var tenkt som den kommende generasjonen 9-3, noe som kan være interessant for større bilprodusenter.

DI.se melder at selskapet i midten av august hadde en registrert gjeld hos Kronofogden på 48 millioner svenske kroner.

DI.se's kilder tviler på at Nevs overlever dette.

-Det finnes fremdeles en mulighet, men den er veldig liten. Det er en tøff situasjon å ikke kunne betale lønn og leverandører, sier Fredrik Sidahl i underleverandørenes bransjeorganisasjon FKG.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.