Danmark skal erstatte sine 40 år gamle F-16-fly med nye kampfly etter 2020. De svenskproduserte Gripen-flyene har vært en av fire konkurrenter om avtalen, men svenskene kommer ikke til å levere et tilbud innen fristen klokken 12 mandag. Det melder Politiken.

Ifølge avisens kilder tror svenskene at den amerikanske produsenten Lockheed Martin allerede har vunnet konkurransen med sine F-35-fly. Bakgrunnen er at det 800 sider lange anbudsdokumentet legger føringer som stiller amerikanerne i en særposisjon.

I tillegg til Saab og Lockheed Martin har det europeiske Eurofighter fra selskapet med samme navn og Boeings Super Hornet deltatt i konkurransen.

Danmarks regjering skal bestemme seg for hvilken flytype de foretrekker innen sommeren 2015. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.