Tidligere i dag ble det kjent at Borea Opportunity IV har kjøpt så mange aksjer i Software Innovation at selskapet må komme med et pliktig tilbud.

Les også: Bud på Software Innovation

Borea eier nå 8,4 millioner aksjer eller 38,02 prosent av aksjekapitalen i it-selskapet.

I en selskapsmelding oppplyser Borea at det vil fremsette et pliktig tilbud om kjøp av de resterende aksjene i Software Innovation til en pris av 5,50 per aksje.

Dette utgjør en premie på 88 prosent i forhold til siste omsatte børskurs på mandag og en premie på 37 prosent i forhold til snitt kurs siste måned. Så sent som 3. oktober sluttet aksjen på 5,50 kroner, det samme som dagens tilbud lyder på.

Styret positiv til Borea
Ifølge en melding fra styret i Software Innovation har aksjonærer som representerer 38,02 prosent av aksjene i selskapet akseptert å selge aksjene til den tilbudte prisen.

- Styret er positive til Boreas inntreden som en betydelig ny aksjonær i selskapet, og til det faktum at et pliktig tilbud om å kjøpe alle aksjer vil bli fremsatt, skriver styret.

Styret vil imidlertid ikke vurdere om budet er godt.

- ABG Sundal Collier Norge ASA vil bistå styret med å vurdere tilbudet og vil gi en vurdering av den tilbudte pris, skriver styret.

Styret vil informere aksjonærer og markedet om resultatet av denne vurderingen senest en uke før budet utløper.

Motbakke for Software Innovation
Software Innovation er et av Norges største it-selskaper målt i antall ansatte. Over 500 personer jobber i selskapet, som har eksistert i over 20 år. Målt i markedsverdi er de ett av de minste it-selskapene, med en verdi på knapt 65 millioner ved sist handlede kurs.

Selskapet gjorde det svært godt og vokste raskt frem til årtusenskiftet, men har siden slitt med å komme opp fra hengemyra.

Tredje kvartal i år ble intet unntak: - Lite tilfredsstillende

Software Innovation er blant it-selskapene som allerede har sagt opp folk under den rådende krisen, les mer: Her ryker flere hundre jobber

Langsiktig investering
Borea er et nyopprettet holdingselskap eiet av private equity selskapet Borea Opportunity II AS og Ojada AS som eies av flyarving Erik G. Braathen.

Borea vurderer Software Innovation som en langsiktig investering, og ønsker å jobbe tett med dagens ledelse i Software Innovation for å bidra til at selskapet skal nå sine langsiktige mål, skriver selskapet i børsmeldingen.

Borea har engasjert Arctic Securities som finansiell rådgiver.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.