Et amerikansk oljeselskap har saksøkt StatoilHydro for påståtte bestikkelser og korrupsjon i Kasakhstan.

På slutten av 1990-tallet sto amerikanske Jack Grynberg (76) fra Denver og flere store oljeselskaper ansvarlig for korrupsjon og bestikkelser i Kasakhstan.

Selskapet Grynberg Production mener nå at det uskyldig ble trukket inn i ulovlig virksomhet og har tapt penger på grunn av StatoilHydro, skriver Dagens Næringsliv. Grynberg har saksøkt den norske oljegiganten fordi han mener Statoil sikret seg tilgang til oljeressursene i Kasakhstan på ulovlig vis.

"Fullstendig grunnløst"
– Vi anser søksmålet som fullstendig grunnløst, og vi har bedt retten om å avvise hele saken, sier informasjonssjef Kjersti Tvedt Morstøl i StatoilHydro til avisen.

Morstøl påpeker at Grynberg er en mann som har vært involvert i en rekke rettssaker mot et stort antall selskaper.

– Når han nå reiser nye krav mot oss, anser vi det for å være et forsøk på å få ut mer penger, sier informasjonssjefen.

Ifølge Dagens Næringsliv har selskapet i hele vår jobbet for å få avvist saken, og særlig for å få navnet til Helge Lund ut av saken..(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.