Salmar fikk et operasjonelt driftsresultat på 334 millioner kroner i tredje kvartal 2015, mot 438 millioner kroner i samme periode året før, fremgår av selskapets kvartalsrapport torsdag.

Det var på forhånd ventet et driftsresultat før verdijusteringer av biomasse på 357 millioner kroner, ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans.

Resultatet før skatt var på 454 millioner kroner, mot 618 millioner kroner ifjor. Av dette driftsinntekter på 1.877 millioner kroner, mot 1.806 millioner kroner ifjor.

Det var ventet et resultat før skatt på 350 millioner kroner og en omsetning på 1.890 millioner kroner.

Verdijustering av biomasse var 141 millioner kroner i kvartalet (207).

Selskapet slaktet rundt 35.400 tonn laks i kvartalet, mot 36.400 tonn i samme periode året før. Det var ventet et slaktevolum på 36.400 tonn i kvartalet.

«Den biologiske situasjonen for SalMars oppdrettsvirksomheter i Midt-Norge er fremdeles utfordrende og bidro til økte kostander i kvartalet. Kostnadene var spesielt drevet av tiltak for holde antallet lakselus nede på et forskriftsmessig lavt nivå.», heter det i rapporten.

Salmar opplyser imidlertid at markedsutviklingen har vært positiv, mye drevet av den svake norske kronen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Store forsinkelser i togtrafikken over hele landet

Ap vil at asylsøkere skal bidra mer på mottakene

Ned i Japan – opp i Kina

Se DNTV: Schiøtz mener Jo Lunder fikk munnkurv

Schiøtz mener Jo Lunder fikk munnkurv
Her snakker den korrupsjonstiltalte tidligere Vimpelcom-sjefen Jo Lunder med pressen for første gang etter fengslingen.
01:56
Publisert: