– Svært dramatisk, sier leder Yngve Carlsen i Norsk Flygerforbund til NTB.

Natt til torsdag norsk tid kunngjorde den amerikanske presidenten at han innfører et innreiseforbud fra europeiske land for å begrense koronasmitten.

Avgjørelsen vil ha en stor og negativ påvirkning på flyindustrien. Flygerforbundets leder sparer ikke på reaksjonene.

– Dette har episke dimensjoner for luftfart. Det kan føre til total nedsmelting. Her må myndighetene gripe inn rett og slett. Hele transportinfrastrukturen innen luftfart kan jo endres dramatisk, sier han til nyhetsbyrået.

Frykter for massive permitteringer

For flyselskaper som flyr over Nordatlanteren, vil bortfallet av inntekter kunne bli stort.

– Det vil måtte føre til massive permitteringer, med de økonomiske konsekvensene det har. Inntektene bortfaller. Det er selvsagt vesentlig at myndighetene sikrer liv og helse og begrenser smittespredning, men dette har store konsekvenser, sier han.

Norwegian: USA-trafikk som normalt

I motsetning til forbundet, er Norwegian roligere i sin betraktning av situasjonen.

– Vi er selvsagt klar over restriksjonene som har kommet fra USA, men vi må komme tilbake med mer informasjon litt senere i dag. Per nå opererer flyginger til og fra USA som normalt, skriver pressekontakt Astrid Mannion-Gibson i en epost til NTB torsdag morgen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.