I februar var det lav vekst i flytrafikken sammenlignet med samme periode i fjor, skriver den statseide flyplassoperatøren Avinor i en børsmelding.

Totalt ble det registrert 2,33 millioner innenriksreiser i februar 2020 mot 2,36 i 2019, mens det ble registrert 1,51 millioner utenriksreiser, mot 1,48 i 2019.

Samtidig forventes det nedgang i flytrafikken fremover, både innenriks og utenriks.

– Vi ser en klar nedgang i flytrafikken i begynnelsen av mars, og vi venter at dette vil fortsette så lenge vi har situasjonen med koronaviruset, sier konsernsjef i Avinor, Dag Falk-Petersen.

Han understreker at det ikke bare er i Norge man ser svakere utvikling i flytrafikken.

– Det er nedgang i flytrafikken i hele verden og det er vanskelig å angi eksakt hvor lenge denne trafikknedgangen vil fortsette. Det vi vet er at det er vesentlig færre reisende til og fra norske flyplasser enn hva som er normalt, og årsaken er koronaviruset. Derfor vil vi oppfordre alle reisende til å sette seg godt inn i de råd som kommer fra norske helsemyndigheter slik at man er godt forberedt før man skal ut og fly.

– Vi har iverksatt tiltak ved våre flyplasser i henhold til Folkehelseinstituttets rutiner for varsling og håndtering av passasjer med mistenkt koronavirus på fly og flyplasser i Norge

Det var imidlertid snakk om vekst i løpet av måneden. Dette skyldtes riktignok at 2020 er skuddår.

– Takket være en ekstra skuddårsdag i februar i år ser vi en vekst i flytrafikken, og uten denne dagen ville det vært en svak nedgang, sier trafikkdirektør i Avinor, Gaute Skallerud Riise i børsmeldingen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.