Statens vegvesen hadde advart bilistene på forhånd - og trafikkproblemene dukket definitivt opp mandag:

Med trafikklys i stedet for rundkjøringer var kaoset et faktum i morgenrushet.

- Veldig kjedelig å bruke halvannen time hjem på en strekning som man normalt bruker et kvarter på, sier en oppgitt bilist til DN.

I ettermiddagsrushet gikk det imidlertid bedre enn ventet.

Bjørvika-kaos
00:00
Publisert:
- På morgenkvisten var det lange køer, ja. For det første er det satt opp trafikklys, for det andre er det nytt kjøremønster i området - og det tar tid før folk venner seg til sånt. Men ettermiddagsrushet mandag gikk overraskende bra. Det er nok en del folk som har blitt skremt bort. Vi gikk ut og rådet folk til å holde seg unna området hvis de ikke må gjennom her, og det rådet har tydeligvis en del nå fått med seg, sier trafikkoperatør Gun Aaserudhagen i Statens vegvesen til DN.

Blir lagt om flere ganger

Trafikken i Bjørvika ble igjen lagt om i helgen, da Dronning Eufemias gate ble delvis åpnet.

Forskjellen er at bilene i dag skal gjennom en rekke lyskryss, mens de tidligere kjørte gjennom rundkjøringer.

Dronning Eufemias gate er nå åpen for trafikk i begge retninger mellom Bispegata og P-huset til Oslo S.

Etter hvert vil det bli seks lyskryss i gaten. Flere av disse er nå tatt i bruk, som i kryssene Dronning Eufemias gate/Nylandsveien og Dronning Eufemias gate/Stasjonsallmenningen. Rundkjøringene fjernes.

Søndag ble Prinsens gate ved Paléhaven/Tollboden stengt fordi det skal bygges trikkeskinner mellom Bjørvika og resten av trikkenettet. Her vil det være stengt ut 2014, melder Aftenposten.

- Vil bli mye bedre

Helgens omlegging er én av tre endringer i år. 6. juni blir det en ny veiomlegging. Da vil Kong Håkon 5s gate, den som går langs Middelalderparken, bli koblet til Bjørvika. I tillegg åpnes nesten hele Dronning Eufemias gate.

Gun Aaserudhagen i Statens vegvesen sier at trafikken vil gå seg til etterhvert.

- Det tar alltid litt tid å venne seg til et nytt kjøremønster, så vi oppfordrer fortsatt folk til å la bilen stå og holde seg unna Bjørvika hvis de har muligheten til det, i alle fall de nærmeste dagene. Men det kommer til å bli mye bedre, sier hun.

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.