Ensakspartier som kjemper mot bompenger har sprunget opp i flere norske byer. Flere, som i Bergen, Tromsø og Stavanger, ligger an til å gjøre det bra i kommunevalget til høsten.

Fremskrittspartiet aner faren, og samferdselsminister Jon Georg Dale kom denne uken med tiltak han hevder skal redusere kostnadene for bilistene. Finansminister Siv Jensen har kalt inn til krisemøte i regjeringen om bompenger.

De siste seks årene har Fremskrittspartiet sittet med både finansministeren og samferdselsministeren. I denne perioden har antall veier med bompenger økt fra 170 til 309, når man regner med de nye bomveien i Oslo fra 1. juni. I samme periode har bompengeutgiftene for bilistene økt fra åtte til 13 milliarder kroner i året.

DN har laget en oversikt over alle bomstasjonene i Norge, og hvor mye det koster å passere hver av dem. Se her hvor mye du må betale:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.