Vauban Infrastructure Partners har inngått avtale om kjøp av det norske transportselskapet Boreal Holding og datterselskaper. Det kommer frem i en pressemelding torsdag kveld.

Transaksjonen ventes gjennomført senest innen utgangen av januar 2022.

Boreal har hovedkontor i Stavanger, og har 2700 medarbeidere. Selskapet drifter kollektivtransport med buss, båt og bane.

Selger av Boreal er det Hong Kong-baserte selskapet China Everbright Limited med den kinesiske staten som største eier, som har eid 100 prosent av aksjene i Boreal. Det kommer ikke frem i meldingen hvor mye Vauban har kjøpt Boreal for.

– Det er positivt for Boreal å få en ny langsiktig eier med finansiell styrke i en periode med et intensivt byggeprogram, skriver Boreal i meldingen.

Vauban forvalter rundt seks milliarder euro, tilsvarende 58 milliarder norske kroner etter dagens kurs, og har investert i over 60 selskaper innen mobilitet, energiomstilling og sosial og digital infrastruktur, ifølge meldingen.

– Vauban skal bidra til at vi kan ta nye løft og nå vår ambisjon om videre vekst innen mobilitetssektoren. Vi vil samtidig understreke at den nye eieren vil stå for kontinuitet med fokus på våre kjerneverdier – sikkerhet, kvalitet og miljø.

Selskapet vektlegger at Boreals struktur, ledelse og organisasjon vil forbli uendret.

Boreal omsatte for 3,16 milliarder kroner og fikk et underskudd på 63,8 millioner kroner i fjor.

I fjor fant Sjøfartsdirektoratet sikkerhetsavvik hos Boreal. Alle ferjene og hurtigbåtene måtte ligge til kai, og passasjerer langs hele kysten ble rammet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.